Over ons

Vraag je mensen naar hun ervaringen met De Jong Tuinen, dan zul je termen als ‘vakkundig’, ‘meedenkend’, ‘betrouwbaar’ en ‘inspirerend’ vaak horen vallen. Ook niet zo verwonderlijk, als je beseft dat De Jong Tuinen inmiddels staat voor zo’n 75 jaar ervaring in het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en renoveren van privé- en bedrijfstuinen en -terreinen. Sinds de oprichting in 1944 hebben we onze activiteiten flink uitgebreid. Zo leveren we nu niet alleen alle denkbare, in de tuin voorkomende materialen – van bomen, planten, coniferen, struiken en graszoden tot stenen, beregeningsmateriaal, elektra, hout en tuingrond -, maar ook alle professionele gereedschappen. Bovendien hebben we ons ontwikkeld tot experts in het afwerken en aankleden van je tuin.

De Jong Tuinen, met vestigingen in Goirle en Reek, is een familiebedrijf in de ware betekenis van het woord. Sinds de oprichting stonden en staan er drie generaties De Jong aan het roer.                       

                                                                                                                                                                                                       

Adrianus de Jong

Planten- en dierenliefhebber Adrianus de Jong (1922 - 2006) richt in 1944, samen met echtgenote Nelly, het hoveniersbedrijf De Jong Tuinen op. Adrianus was in de regio Tilburg de eerste Rijksgediplomeerde bloemist/hovenier. Destijds bestond de klantenkring uit textielfabrikanten, medisch specialisten, scholen en kerken. Het personeel ging 's morgens op pad met de bakfiets.

Door zijn kennis van tuinarchitectuur werkte Adrianus vaak samen met de bekende Goirlese architect Jos Bedeaux. De parkachtige omgeving van de Tilburgse Universiteit is een mooi voorbeeld van deze samenwerking.

 

Léon de Jong

Léon de Jong (1947) studeerde Tuin- en Landschapsarchitectuur in Boskoop. Al tijdens zijn studie legde hij zijn eerste tuinen aan. Dit deed hij samen met Riek Bakker, bekend van de Tilburgse City Ring. Na zijn studietijd werkte Léon bij de Service des Parcs et Jardins van de gemeente Montreux in Zwitserland. Vervolgens was hij actief in de ontwikkeling en verkoop van tuinplanten in pot, met name voor de Duitse supermarkten en tuincentra. In 1982 bundelden vader en zoon hun ervaring en krachten en is Léon in de zaak gekomen.

 

Léon de Jong jr.

In 1982 werd met Leon de Jong jr. de derde generatie tuinontwerpers geboren. Léon jr. studeerde Groene Ruimten in Nijmegen en werkte daarna bij diverse hoveniersbedrijven en adviesbureaus in Nederland. Ook bedreef hij tien jaar lang topsport als professioneel mountainbiker, waarbij hij bij grote teams als Exact Software en Giant onder contract stond.

Zijn absolute hoogtepunt als topsporter was de overwinning tijdens de 120 km lange UCI World Cup Marathon Alpe d’Huez. In 2009 zette hij zijn sportcarrière op een lager pitje en is hij nu de nieuwe motor van het familiebedrijf.